Duyurular

Burun Kıkırdak Ameliyatı (Septoplasti)

Burun kıkırdak eğriliği (septum deviasyonu) için septoplasti (SMR) ameliyatı yapmaktayız. Hastadan özel bir istek gelmedikçe bu ameliyat için genel anesteziyi tercih ediyorum. Yaklaşık yarım saatlik bir ameliyatla burun kıkırdağını düzeltip eğri kemikleri çıkarıyoruz. Burun dışından her hangi bir kesi yapılmaz. Tüm işlemler burun içinde yapılır. Eriyen dikişler kullandığımız için dikiş alınması gerekmez. Teknolojinin gelişmesiyle ameliyatta kullandığımız malzemeler daha ergonomik hale geldi. Önceden ameliyat olan hastaların tamponla ilgili yaşadığı sorunlar nedeniyle hastalar ameliyattan çekinmektedir. Artık kalın sünger veya gaz tampon kullanmamaktayız. Burun içine ince silikon splint kullanıyoruz. Bu silikon sayesinde hem ameliyat sonrası hasta burundan nefes alabilmekte, hem de 4 gün sonra alırken ağrı olmamakta.
Septoplasti ameliyatından 4 saat sonra hastaya oral gıda başlayıp taburcu ediyoruz. Ameliyat sonrası ortalama 4 gün sonra burun içinden silikonu çıkarıyoruz. Sonra buruna deniz suyu sprey ve krem başlıyoruz. Bu yöntem ile hastalar en kısa sürede işine dönebilmekte ve konforlu bir ameliyat süreci geçirmektedir..

Check Also

Çocuklarda Burun Kıkırdak Ameliyatı Yapılır mı?

“Septoplasti” dediğimiz burun kıkırdak eğriliği ameliyatı çocukluk çağında yapılır mı? Eskiden bu soru sorulduğunda “kesinlikle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Arayın
× WhatsApp İletişim