Duyurular

Alerjik Rinit (Burun Alerjisi)

Alerji insan vücudunun dış etkenlere verdiği tepkidir. Burun alerjisi (Alerjik Rinit) burunda tıkanıklık, akıntı, kaşıntı ve hapşırma ile seyreden bir hastalıktır.

Sadece bahar aylarında olan ve yıl boyu süren olmak üzere iki gruba ayrılır. Bahar alerjisi saman nezlesi diye bilinir ve genel olarak bitki polenlerine bağlıdır. Yıl boyu süren alerjik rinit daha ciddi ve hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren bir hastalıktır.

Alerjik rinit tanısı KBB muayenesi ile konulur ve gerekirse spesifik testlerle desteklenir. Şikayetler üst solunum yolları enfeksiyonları ile benzerdir. Bu yüzden sık ÜSYE geçiren hastaların alerji açısından KBB uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerekir.

Astım, nazal polipozis gibi hastalıklar alerjik rinit ile birlikte bulunabilir.

Tedavisinde en önemli yönetem alerji yapan maddeden uzaklaşmaktır. Bunun için alerji testi yapılıp alerjen madde tespit edilebilir. Alerji için sürekli veya ara ara hap ve sprey formunda ilaçlar kullanmaktayız. Alerjik rinit sürekli takip gerektiren bir hastalıktır.

Tedavide yeni bir yöntem Rhinoligt uygulamasıdır. Burun içine seanslar halinde ultraviyole ışık uygulaması prensibine dayanır. Rhinolight hastanemizde uygulanabilmektedir..

Check Also

Çocuklarda Burun Kıkırdak Ameliyatı Yapılır mı?

“Septoplasti” dediğimiz burun kıkırdak eğriliği ameliyatı çocukluk çağında yapılır mı? Eskiden bu soru sorulduğunda “kesinlikle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Arayın
× WhatsApp İletişim