Duyurular

Sinüzit

Kafatası kemiği içinde, burun boşluğuna açılan sinüs dediğimiz boşluklar vardır. Bu boşluklar hava ile doludur. Sinüslerin iltihaplanmasına sinüzit ismi verilir. Burun içini döşeyen mukoza sinüs içine doğru devam eder. Dolayısıyla burunda oluşan enfeksiyonlar aynı zamanda sinüsleri de etkileyerek sinüzite yol açar. Ayrıca sinüs girişlerinin herhangi bir nedenle tıkanması da sinüzite yol açar.

Sinüzitte genel olarak burun tıkanıklığı, sarı-yeşil renkte burun ve\veya geniz akıntısı, zonklayıcı tarzda baş ağrısı, yüzün ön kısmında dolgunluk görülür. Baş ağrısı yürüme, öksürme, öne doğru eğilme sırasında artış gösterebilir.

Sinüzit tedavisini sebebe göre planlıyoruz. Antibiyotik tedavisi ile bu hastaların büyük bölümünü iyileştirebiliyoruz. Eğer sinüzite yol açan anatomik bir bozukluk varsa cerrahi olarak düzeltilmesi gerekir. Ayrıca sık sinüzit geçiriliyorsa mutlaka ayrıntılı olarak incelemek gerekir.

Op. Dr. Uğur DEMİRCİ.

Check Also

Çocuklarda Burun Kıkırdak Ameliyatı Yapılır mı?

“Septoplasti” dediğimiz burun kıkırdak eğriliği ameliyatı çocukluk çağında yapılır mı? Eskiden bu soru sorulduğunda “kesinlikle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Arayın
× WhatsApp İletişim